Close

Bank of China Tower
中国银行大厦

The PEI design was inspired by a site bordered on two sides by canals, by opportunities for distant and medium-range views, and by the belief that simplified forms and surfaces provide an image of strength and dignity for this iconic Chinese bank.
贝氏的设计灵感源于项目位于运河两岸的地理位置、中远景的景致、简约的形态,以及从外立面体现出中国银行大厦的力量感和庄重感所蕴含的坚定信念。

LOCATION: Suzhou, China
项目地点:中国苏州市
CLIENT: Bank of China Co., Ltd
项目业主:中国银行股份有限公司
SIZE: 1,076,391 SQ.FT/100,000 SQ.M
项目规模:1076391平方英尺/100000平方米
STATUS: Completed 2015
项目状态:2015年已竣工


 

Public and private banking halls are located outside the tower in the East Wing, which has larger floor plates, and greater perimeter exposure to daylight and water views. The employees’ cafeteria and terrace occupy the entire top floor of the East Wing. The formal reception rooms occupy the top of the tower where the terrace fives the building its distinctive silhouette.